Krevetės

Krevetės

Krevetės yra labai mėgstamos visame pasaulyje. Jas galima virti, kepti keptuvėje arba ant grotelių. Jomis gardinamos sriubos ir troškiniai. Krevečių galvos ir kiautai taip pat naudojami maistui, iš jų gaminami sultiniai žuvies patiekalams. Šios jūros gėrybės pasižymi gaiviu, lengvai salstelėjusiu skoniu.

Krevetės cinko, fosforo, natrio, vario, Omega-3 ir aukštos kokybės baltymų šaltinis. Jos gerina smegenų veiklą, stiprina širdį ir valo kraujagysles.

Krevetės turi gana mažai kalorijų, todėl yra sveikas pasirinkimas tiems, kurie nori išlaikyti ar numesti svorio.

Krevetės – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 99 kcal

Angliavandeniai
– 0,2 g
Baltymai – 24 g

Riebalai
– 0,3 g
Omega-3 – 310 mg
Cholesterolis – 189 mg

Vitaminas B12 (kobalaminas) – 5 μg

Cinkas
– 2 mg
Fosforas – 237 mg
Geležis – 0,5 mg
Kalcis – 70 mg
Kalis – 259 mg
Magnis – 39 mg
Natris – 111 mg
Varis – 0,4 mg



© 2023 sveikiau.lt