Lašiša

Lašiša

Lašiša yra Atlanto ir Ramiojo vandenyno žuvis, pasižyminti išskirtinia rausva mėsa. Jos mėsos spalva priklauso nuo to, kuo ji minta, pagrinde, tai smulkūs vėžiagyviai ir krevetės. Ūkiuose išauginta lašiša raudoną atspalvį įgauna chemikalų pagalba. Kai kurios lašišų rūšys gali užaugti iki 1,5 metrų ilgio ir 45 kilogramų svorio.

Lašiša – itin vertinga žuvis. Joje esančios Omega-3 riebalų rūgštys stiprina širdį ir kraujagysles. Vitaminai B3 (niacinas), B4 (cholinas) ir B6 (piridoksinas) gerina medžiagų apykaitą, o Vitaminas E stiprina akis. Be to, 100 gramų lašišos aprūpina organizmą net dviguba Vitamino D dienos norma.

Lašiša – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 188 kcal

Angliavandeniai
– 0 g
Baltymai – 20 g

Riebalai
– 11 g
Mononesotieji riebalai – 3 g
Polinesotieji riebalai – 3 g
   Omega-3 – 2 630 mg
Sotieji riebalai – 2 g
Cholesterolis – 53 mg

Vitaminas A
– 52 μg

Vitaminas B1
(tiaminas) – 180 µg
Vitaminas B2 (riboflavinas) – 140 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 8 500 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 82 500 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 630 µg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 20 μg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 3,5 μg

Vitaminas C
– 3 mg

Vitaminas D
– 11 µg

Vitaminas E
– 3 mg

Cinkas
– 0,4 mg
Fosforas – 245 mg
Geležis – 0,4 mg
Kalis – 364 mg
Magnis – 27 mg
Natris – 63 mg
Selenas – 26 µg



© 2023 sveikiau.lt