Ešerys

Ešerys

Ešerys užauga iki 50 cm ilgio. Jo nugara yra tamsiai žalsva, o pilvas baltas. Šonai žalsvai gelsvi su tamsiomis skersinėmis juostomis. Ešerys pasižymi tvirta tekstūra ir švelniu, šiek tiek salstelėjusiu skoniu. Jį galima kepti orkaitėje, keptuvėje, troškinti garuose ar net valgyti žalią.

Ešerys yra liesų baltymų šaltinis. Jame gausu maistinių medžiagų, tokių kaip B grupės vitaminai ir Omega-3 riebalų rūgštys. Taip pat fosforo, mangano ir seleno. Ešerio įtraukimas į mitybą gali padėti pagerinti sveikatą ir numesti svorio.

Ešerys – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 117 kcal

Angliavandeniai
– 0 g
Baltymai – 25 g

Riebalai
– 1 g
Omega-3 – 300 mg
Cholesterolis – 115 mg

Vitaminas B3
(niacinas) – 1 900 µg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 870 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 140 µg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 2,2 µg

Cinkas
– 1 mg
Fosforas – 257 mg
Geležis – 1 mg
Kalcis – 102 mg
Kalis – 344 mg
Magnis – 38 mg
Manganas – 1 mg
Natris – 79 mg

Selenas
– 16 µg
Varis – 190 µg



© 2023 sveikiau.lt