Sviestas vertinamas daugelyje patiekalų ir receptų, nes suteikia maistui glotnią ir kreminę konsistenciją. Tačiau jį vartoti reikėtų gana saikingai.
Sviestas – koncentruotas energijos šaltinis, kuris gali būti naudingas tiems, kuriems reikia papildomų kalorijų. Šis pieno produktas pasižymi cholesterolio ir riebalų, ypač sočiųjų, gausa. Jame taip pat yra daug Vitamino A bei reikšmingas kiekis Vitamino E. Sviestas turi tik nedidelį kiekį mineralų, tokių kaip fosforas, kalcis ir kalis.
Kalorijos – 717 kcal
Angliavandeniai – 0,1 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 81 g
Mononesotieji riebalai – 23 g
Polinesotieji riebalai – 3 g
Sotieji riebalai – 51 g
Cholesterolis – 215 mg
Vitaminas A – 680 μg
Beta karotenas – 160 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 18 800 µg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 0,2 μg
Vitaminas E – 2 mg
Vitaminas K – 7 μg
Fosforas – 24 mg
Kalcis – 24 mg
Kalis – 24 mg